Om bloggen

Tankar som dyker upp i ålderskriser, eller då man fått sig en dos extra semester för att fundera över meningen med hela skiten och där jag iallafall insett att jag inte tror att det handlar om att vara en styrd i ett hjul likt en puppetshow. Tankar kring liv och arbetsliv, vad jag gör i ekorrhjulet och hur jag tar mig ur det.

Jag har inspirerats efter att ha läst många ekonomibloggar och snålbloggar med målsättningar att sluta jobba genom att snålt liv+aktiemarknaden=frihet. Jag tycker det är en fin idé. Mitt mål är inte att sluta jobba men likväl att kunna styra mer själv över min tid. Möjligheten att kunna göra något 40 timmar i veckan som jag brinner för. Eller 25 timmar om den siffran känns bättre.

Jag har också läst om minimalism och tankar kring att mindre prylar+mindre köp=frihet. Jag tycker det är en fin idé också. Som motsättning till allt spenderande i samhället. Att omvärdera vad man lägger pengar på tror jag är en vettig grej. Mer kontroll över sitt eget liv. Mindre puppetshow. Mindre ekorrhjul.

Men tills dess att jag har löst livets gåta och meningen med livet springer jag runt. /Ekorren

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar